Mijn eerste DJ ervaring

vrouwelijke dj student volgt een cursus

Mijn eerste stapjes naar een dj-carrière!

“Dit is hoe je een dj wordt”, las ik. En dat is precies wat ik wilde horen. Want ik, Debbie Ramona, leef echt voor muziek. Ik leef van festival naar festival, heb heel mijn leven
gedanst en je zult me nergens vinden zonder mijn koptelefoon op. En ik weet dat dit
overdreven klinkt, maar ik kan er helaas niet omheen, dit is echt zo. Dus toen ik hoorde dat
er bij mij in de buurt een dj-workshop werd gegeven door master dj-school, heb ik me
meteen aangemeld! Want door die passie, zou ik heel graag dj willen worden.

Om jullie een beeld te geven van de workshop zal ik jullie even meenemen in mijn ervaring.

Het was een workshop voor mensen tussen de 20-30 en werd gegeven in de sterrengaard in
Hedel. Dat is een biologische boerderij en een insane mooie locatie, echt perfect! Het werd
gegeven door Thomas en we waren met een klein groepje van 12 man. Thomas begon met
wat achtergrondinformatie, die we kregen door een quiz.

Informatie zoals hoe het is om dj te zijn, wat over bekende dj’s, een aantal muzieksoorten en natuurlijk het een en het ander over hoe de draaitafel werkt. De basis in een duidelijke vorm. Thomas legde het rustig en duidelijk uit en was super enthousiast. Je merkte aan alles dat hij jaren ervaring heeft en dit echt zijn passie is.

Van tevoren wist ik niets over draaien, ik had geen idee hoe een draaitafel werkt of er ooit iets mee gedaan, dus ik vond dat best spannend, maar dat was achteraf totaal niet nodig. Je krijgt veel informatie en omdat het een groepje was van 12 mensen was er genoeg ruimte om vragen te stellen tijdens de workshop.

Nu, 2 maanden later, heb ik zelf een draaitafel gekocht en ben ik aan de slag gegaan! Deze workshop was het duwtje in de rug die ik nodig had om echt te beginnen aan mijn dj-carrière. Naast mijn studie ben ik veel te vinden achter mijn draaitafel. Door corona zijn er natuurlijk geen festivals, dus maak ik er thuis met vrienden een eigen feestje van.

En nee ik ben zeker geen expert en ik ben zeker nog niet waar ik wil zijn, maar dit was een top begin! Ik leer elke dag bij en geniet er heel erg van. Het is dan ook een aanrader voor iedereen.

Of je nou dj wil worden of niet, het is een uitje voor jong en oud waar je veel leert en heel veel plezier kan maken met muziek.