Hoe is het om DJ te zijn?

een dj die omvalt van vermoeidheid op zijn dj set, door zijn lifestyle

Hoe het precies is om DJ te zijn, en wat zijn de nadelen?

Droom jij er van om een DJ te zijn? Dan ben je zeker niet de enige, er zijn veel mensen die er van dromen om een DJ te worden. Nu is het wel zo dat lang niet iedereen weet wat er gebeurd in het leven van een DJ. Om je een beter beeld te geven hebben wij hieronder de belangrijkste voor en nadelen van het DJ zijn op een rijtje gezet!

De voordelen van een DJ zijn

Om wat meer inzicht te krijgen in het leven van een DJ is het handig om naar de voordelen te kijken van een DJ zijn. Deze voordelen geven je wat meer inzicht in hoe het is om een DJ te zijn en waarom het zo leuk is om zelf DJ te worden:

  • Geen dresscode tijdens het werk

Wanneer je voor iemand anders gaat werken moet je dragen wat zij gepast vinden. Als je in een kantoor werkt, moet je professionele kleding dragen. Als je in een restaurant werkt, heb je waarschijnlijk een uniform aan bij het serveren. Beide opties kunnen een beetje beperkend aanvoelen. Als je een DJ bent, heb je geen dresscode. In feite mag je je persoonlijke stijl echt altijd uitdrukken. Je publiek verwacht dat je zelf je eigen ding doet.

  • Je kunt voor jezelf werken

Een ander voordeel van een DJ zijn is dat je voor jezelf aan de slag gaat. Je kunt de optredens kiezen die je wilt nemen en onderhandelen over je loon. Natuurlijk is werken voor jezelf niet per se makkelijk. Maar, als je goed bent in wat je doet, dan kun je een zeer competitief uurtarief of betaling per optreden afdwingen. Dit maakt het mogelijk om echt flink wat geld te verdienen. Het leven van een DJ staat dan voor vele ook bekend als een luxe leventje.

  • Je ziet alles van de wereld

In het leven van een DJ gebeurt er een hele boel. Als je bekend bent zul je heel de wereld over vliegen. Dit heeft als gevolg dat je een hoop van de wereld kunt zien. Van Thailand tot aan Amerika, als DJ reis je echt overal naartoe. Dit is dan ook een van de dingen die het DJ zijn zo leuk maakt maakt, door het reizen ontmoet en ontdek je allerlei verschillende mensen en culturen.

De nadelen van het leven van een DJ

Wil je zelf nu ook DJ worden? Dan is het wel van belang dat je weet dat er ook wel wat nadelen aan vast zitten. Zo ben je als DJ veel onderweg, waardoor je niet veel thuis kunt zijn. Dit kan ten koste gaan van je sociale leven hier in Nederland. Daar komt bij dat het leven van een DJ echt super druk is, je moet dus goed stressbestendig zijn. Het is geen verrassing dat veel artiesten naar de drank of drugs grijpen om met de stress om te proberen gaan. DJ worden brengt dus veel voordelen met zich mee, maar ook dit vak kent zijn schaduwkant.

 

Na het lezen van de nadelen toch nog vastberaden dat je DJ wilt worden?
Volg dan een DJ workshop of cursus bij ons om je carriere van start te laten gaan