Beatport Link Laat DJ’s Muziek Streamen

Wat Beatport Link precies is? Beatport Link biedt dj’s de mogelijkheid om de gehele muziekcatalogus van Beatport te streamen naar hun dj-software, met toegang tot samengestelde playlists, hoge kwaliteit audio en offline performance mode. Benieuwd? Lees in dit artikel meer over de details van deze nieuwe tool.

Wat is Beatport Link?

Beatport Link is de nieuwe service die ervoor zorgt dat de gehele muziekcatalogus van Beatport kan worden gestreamd naar DJ software. Dit is een grote stap vooruit voor de dj-industrie, aangezien streaming nog niet eerder zo gemakkelijk beschikbaar was voor dj’s.

Op het moment is Beatport Link alleen beschikbaar voor de WeDJ-app van Pioneer, maar binnenkort zullen ook andere dj-programma’s, zoals Pioneer Rekordbox, deze service ondersteunen. Dit betekent dat dj’s toegang krijgen tot samengestelde playlists, hoge kwaliteit audio en offline performance mode. Het is nog niet bekend of Link ook bruikbaar zal zijn met Traktor en Serato, maar dit is waarschijnlijk niet lang meer weg.

Daarnaast heeft Beatport ook Beatport Cloud geïntroduceerd, met een “needle drop player” waarmee elk deel van een track kan worden beluisterd, oneindige herdownloads en een “My Library” sectie. De prijs voor Cloud is $4,99 per maand en de prijs voor Link is $14,99 per maand. Op het moment zijn beide services nog in de beta-fase en is nog niet bekend hoe de uitbetaling voor artiesten zal zijn.

Al met al is Beatport Link een enorme stap voorwaarts voor de dj-industrie en zal het de manier waarop dj’s muziek streamen en mixen voorgoed veranderen. Wij zijn ontzettend enthousiast over deze nieuwe service en kijken uit naar wat het in de toekomst voor ons zal betekenen.

Wat zijn de voordelen van Beatport Link?

Er zijn een aantal voordelen van Beatport Link voor dj’s:

  1. Toegang tot de volledige muziekcatalogus van Beatport: Met Beatport Link kunnen dj’s gemakkelijk toegang krijgen tot een enorme bibliotheek met muziek, zonder dat ze fysieke kopieën hoeven te hebben.

  2. Samengestelde playlists: DJ’s kunnen gemakkelijk playlists maken en deze streamen naar hun dj-software, wat het gemakkelijker maakt om tracks te selecteren en te mixen.

  3. Hoge kwaliteit audio: Beatport Link biedt hoge kwaliteit audio, zodat dj’s kunnen genieten van een heldere en kristalheldere klank tijdens het mixen.

  4. Offline performance mode: Dj’s kunnen muziek downloaden en offline mixen, wat handig is voor situaties waarbij er geen internetverbinding beschikbaar is.

  5. Compatibiliteit met verschillende dj-programma’s: Beatport Link is op dit moment alleen beschikbaar voor de WeDJ-app van Pioneer, maar binnenkort zullen ook andere dj-programma’s ondersteuning bieden.

Hoe ziet de toekomst er uit voor de DJ wereld?

De toekomst voor dj’s is moeilijk te voorspellen, aangezien de industrie snel verandert en nieuwe technologieën op de markt komen. Er zijn echter een aantal tendensen waar dj’s op kunnen inspelen:

  1. Muziekstreaming: Diensten zoals Spotify en Deezer zijn steeds populairder en hebben het gemakkelijker gemaakt voor dj’s om muziek te streamen naar hun dj-software. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor het selecteren en mixen van muziek.

  2. Virtual DJing: Er zijn steeds meer technologieën beschikbaar die dj’s in staat stellen om te mixen en te presteren zonder fysieke decks of cd’s. Dit kan de manier veranderen waarop dj’s mixen en optreden.

  3. Machine learning en AI: Er zijn steeds meer technologieën die gebruik maken van machine learning en AI om muziek te mixen en te selecteren. Dit kan de manier veranderen waarop dj’s hun sets samenstellen en mixen.

  4. Verbinding met andere entertainmentmedia: DJ’s kunnen zich verbinden met andere entertainmentmedia, zoals gaming en visuele kunst, om nieuwe manieren te bedenken om te presteren en hun publiek te betrekken.

In het algemeen zal de toekomst voor dj’s waarschijnlijk gaan om het gebruik van nieuwe technologieën om nieuwe en interessante manieren te vinden om te mixen en te presteren.

Ontvang gratis DJ & Producer tips