Pioneer DJ XDJ-RX3 Standalone DJ System Review

Het is eindelijk zover! De langverwachte update van Pioneer’s best verkopende producten ooit, de XDJ-RX2. Pioneer heeft goed zijn best gedaan om de concurrentie van Denon DJ tegen te gaan, met nieuwe onderdelen, verbeterde jog-wielen en een gigantisch groot 10″ touchscreen? In deze volledige recensie en leer je alles wat je moet weten over de Pioneer DJ XDJ-RX3!

picture of Pioneer DJ set XDJ-RX3 Standalone DJ System Review
Pioneer DJ XDJ-RX3 Standalone DJ System Review zijkant

De XDJ-RX3 is een waardige vervanger voor de XDJ-RX2, met een groter scherm, nummer worden sneller ingeladen, browsen is makkelijker, veel verbeteringen maar wel nog steeds met de Pioneer DJ-look, feel en workflow die je gewend bent. Het heeft betere effecten dan elke andere standalone DJ-eenheid, maar sommige dingen ontbreken nog zoals de optie om muziek af te spelen vanuit de cloud. maar voelt een beetje beperkt op andere gebieden – het biedt bijvoorbeeld geen cloud-muziekfuncties, en ook de synchronisatie die in de nieuwe CDJ-3000 zit is helaas niet in deze set geïntegreerd.

XDJ-RX3-gebruikers kunnen spelen met het volledige scala aan effecten van de DJM-900NXS2: 14 Beat FX inclusief Ping Pong, Filter, Phaser, Slip Roll, Vinyl Brake en Helix; en 6 Sound Color FX inclusief Space en Crush.

Bij nader inzien is er een subtiele maar mooie verbetering aan de afwerking van de bovenkant van het apparaat, die blijkbaar “gezandstraald aluminium” is – het ziet er absoluut slim uit.

En, cruciaal, ik ben er zeker van dat er voor velen een “Serato” -logo is – ja, dit zal niet alleen werken als een zelfstandige DJ-controller met Rekordbox-geanalyseerde muziekspeler via USB, maar ook als een softwarecontroller, zowel voor Rekordbox (het is “hardware-ontgrendeling voor de Core-versie van die software) en voor Serato. Slimme zet. Dat gezegd hebbende, op het moment van schrijven, is Serato een “aanstaande” functie – het komt “begin 2022” uit.

Bij het inschakelen laadt Rekordbox zoals gewoonlijk, hoewel deze keer op dat relatief grote touchscreen. Sluit een USB-drive aan met daarop door Rekordbox geanalyseerde muziek (gedaan via de Rekordbox-laptopsoftware) en de Source-knop knippert; je tikt erop en selecteert de bron waarvan je wilt spelen, en je bent klaar voor gebruik.

Volg de complete Online DJ Cursus van de Master DJ School

Pioneer DJ XDJ RX3 Touchscreen

We beginnen met het goede nieuws. Het scherm is erg groot, helder en een enorme verbetering in vergelijking met het relatief kleine scherm van de andere Pioneer DJ standalone all-in-ones tot nu toe. Het kan, vanwege deze grootte en hogere resolutie, veel meer weergeven en maakt het zoeken door je nummer een stuk makkelijker en iets waar optimaal gebruik van wordt gemaakt.

Helaas is het nog geen multi-touch, en wij hoopte toch heel erg op dat we met onze vinger konden zoomen, knijpen en verticaal vegen om door afspeellijsten te springen. Je zult de track control moeten gebruiken om dit te doen zoals je gewend bent van de andere modellen. Wanneer je inzoomt op de waveform zijn deze golfvormen helaas erg blokkerig. 

Over het algemeen is het een goede verbetering ten opzichte van zijn voorganger!  Verwacht alleen niet dat het zo soepel werkt als op een telefoon- of tabletscherm.

Pioneer DJ XDJ RX3 Touchscreen
Pioneer DJ XDJ-RX3 Standalone DJ System Review zijkant

CONCLUSIE

De XDJ-RX3 is een duidelijke verbetering ten opzichte van de XDJ-RX2. Een groter scherm en snellere processor maken het veel leuker om te DJ’en. Maar het is belangrijk om het te zien zoals het is: een opvolger in een reeks apparaten gericht op semi-profs, die misschien niet alle functies van het CDJ/DJM-vlaggenschipsysteem willen of nodig hebben, of zelfs de XDJ- XZ (hier is onze Pioneer DJ XDJ-XZ review).

Daarom is één ding zeker: Pioneer DJ moet de XDJ-XZ nu schreeuwend updaten, omdat de XDJ-RX3 in veel opzichten superieur is, maar op andere punten vertoont hij opmerkelijke omissies. Er is nu een onbalans in het aanbod, en kiezen tussen de twee zal voor dj’s nog moeilijker worden.

Wil je hulp bij het kiezen van uitrusting? Pak je gratis pdf: de digitale DJ Gear Buyer’s Guide

 

Voor alle DJ’s die in clubs spelen op Pioneer DJ-apparatuur en een Pioneer-look en gevoel willen, is deze set een goede oplossing, Voor degenen die ooit in clubs willen spelen en willen oefenen op een systeem dat bijna hetzelfde is, is deze set ook een geweldige uitkomst om jezelf club ready te maken!

En inderdaad, voor kleine locaties waar ze om ruimte- of budgetredenen geen “pro”-systeem kunnen of willen kopen, zou dit de rekening kunnen zijn. Het is zeker een werkpaard, goed gebouwd zoals zijn broeders en ik heb geen reden om aan te nemen dat het niet net zo betrouwbaar zal zijn.

In een ideale wereld zou ik graag een XDJ-XZ2 zien die alle kracht van de CDJ-3000s en DJM-900NXS2 in een systeem verpakt…..     

We blijven dromen

XDJ-RX hands on