zelf dj muziek maken

Elke muziekproducer heeft een andere behoefte, om deze reden gebruiken ze allemaal verschillende programma’s om muziek mee te maken. Elke muziekproducer is uniek en heeft zijn eigen wensen voor wat de software moet kunnen. Er zijn zoveel tools, software en programma’s waarmee een muzikant ideeën tot leven kan brengen. De meeste producers proberen veel opties te verkennen voordat ze een definitieve beslissing nemen met welke software het beste voor ze werkt.

Als je je wilt laten inspireren door je favoriete artiesten, dan is dit artikel iets voor jou. Je kunt je laten inspireren door je favoriete muziekproducent. Maar het is raadzaam om te zoeken naar programma’s en software die het beste voor jou werken.

De meeste meeste producers en DJ’s werken met dezelfde programma’s, net als de rest van de wereld. Maar velen van hen gebruiken ook meer dan enkel een programma. In dit artikel hebben we het over het programma dat Martin Garrix gebruikt. Laat je dus inspireren door Martin Garrix en bereid je voor op het maken van knallende tracks!

Het programma dat Martin Garrix gebruikt

Martin Garrix is een van de meest gerenommeerde en bekendste Nederlandse muziek producers en DJ’s. Voor het creëren van zijn geweldige muziek gebruikt Garrix FL Studio van Image Line. In een interview laat Martijn weten dat hij verschillende versies gebruikt aangezien hij nog niet alle synths en samples in één versie heeft gestopt. Ondanks dat dit het geval is werkt Garrix heel graag met de FL Studio software.

Wil jij aan de slag om net zo goed te worden als Martin Garrix, start dan met onze dj opleiding

Garrix voegde er ook aan toe dat hij soms ook wel eens Apple Logic gebruikt om muziek te maken. 
 
Martin Garrix is algemeen bekend vanwege zijn geweldige vermogen om muziek te maken en te DJen. De Nederlander is een van de grootste sterren van EDM (Electronic Dance Music) en wordt alom gewaardeerd in de muziekindustrie. De meeste door hem geproduceerde muziek wordt overal ter wereld geluisterd. Zijn muziek wordt dan ook miljoenen keren gestreamd en beluisterd op alle streaming platforms en radio’s. Martin heeft al wel bewezen dat hij een bovengemiddelde productiecapaciteit heeft en hij beperkt zich dan ook niet tot maar één muziekstijl. Zo heeft hij muziek gemaakt in genres als Pop, Future bass en bijvoorbeeld progressive house.

Waarom FL Studio? (Fruity Loops)

Nu je weet dat Martin Garrix FL Studio gebruikt om zijn muziek te maken. Ben je vast benieuwd wat er zo geweldig is aan deze muziek productie software. In dit artikel zullen we je in detail vertellen over FL Studio en waarom Martin Garrix hiermee werkt. Zodat jij zelf de beslissing kunt nemen of dit programma voor jou ook de beste keuze is.

Door de jaren heen is FL Studio ontzettend in populariteit gegroeid, mede doordat artiesten zoals Martin Garrix ermee werken.

Als je je afvraagt of FL Studio de juiste DAW voor u is of niet, is het belangrijk om de kenmerken, functies en prestaties van dit programma onder de loep te nemen. 

Wat is FL Studio?

FL Studio is een van de meeste eenvoudige DAW’s (Digital Audio Workstations) dat is ontwikkeld door het Belgische bedrijf Image-Line. Het beste van FL Studio is dat het vrij eenvoudig te besturen is en dat je vrij snel aan de slag kunt met het maken van muziek. Het heeft een mooie grafische interface met een sequencer waarin je je beats kunt vormgeven.

In het begin FL Studio beter bekend als Fruity Loops. Maar later veranderde ze deze naam in FL Studio, wat de afkorting is voor Fruity Loops. De vroegere naam werd als té kinderlijk beschouwd. Dus besloten de ontwikkelaars de naam te veranderen.
 
FL Studio kan ook worden gebruikt als een VST-instrument in diverse DAW’s en ook is het mogelijk om FL Studio te laten functioneren als ReWire Client.
 
Image-Line, maakt ook andere VST-instrumenten en audio programma’s. De eenvoudige interface van de FL Studio heeft ze een boel fans bezorgd over de hele wereld. De software is het populairste in de hiphopscene, maar kan ook heel goed gebruikt worden om andere stijlen muziek te produceren.
 
Het is niet zo dat FL Studio alleen wordt gebruikt door Martin Garrix, het wordt ook gebruikt door duizenden andere EDM producers, waardoor FL Studio zich heeft weten te vestigen als een van de meest populaire DAW’s in de muziekindustrie.

Ga snel zelf aan de slag met muziek maken en stuur je eigen tracks naar ons op voor feedback!